אופן ההכנה: מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את החלמונים ומערבלים. מוסיפים מלח, קמח ואבקת אפייה ומעבדים עד לקבלת בצק. מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 8 מ"מ. קורצים עם רינג ומקפיאים במשך 10 דקות. מכניסים לתנור לאפייה במשך כ 25 דקות ומצננים בטמפרטורת חדר. לקרם – מקציפים במיקסר את הגבינה עם הווניל, אבקת סוכר ושמנת לקרם יציב. מזלפים את הקרם על הבסיס האפוי. מדללים את המירור במעט מים חמים, מברישים את האוכמניות לקבלת מראה זגוגי ומבריק. מניחים את האוכמניות בצפיפות מעל הקרם.
מוס שוקולד 70 גרם (3/4 חבילה) שוקולד מריר 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת צמחית 1/2 כפית ג'לטין + כף מים 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת צמחית
אופן ההכנה: לקציפת תות – טוחנים את התותים ואבקת הסוכר בבלנדר למחית חלקה. מקציפים שמנת לקצפת רכה ויציבה ומקפלים עם מחית התות. ממלאים 1/4 גובה הכוס ומקפיאים להתייצבות. למוס – משאירים את הג'לטין במים ומניחים בצד. ממיסים במיקרוגל. מחממים 125 מ"ל שמנת עם שוקולד על בן מארי, מערבבים עד שהוא נמס, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מקררים את התערובת כחצי שעה עד לטמפרטורת חדר. מקציפים 125 מ"ל שמנת לקצפת רכה ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד, מכניסים לשק זילוף. מזלפים לכוסות מעל קציפת התות ומקפיאים להתייצבות. * מומלץ לפזר בין השכבות קוביות תות * הצעת הגשה – למלא בגביעי גלידה
מנה קלילה, עשירה בירקות וצבעוניות. תוספת, ארוחת צהרים פרווה או ערב לבחירה למחרת, במקום לחמם מגישים קר כסלט פסטה.
דרגת קושי: קלה
זמן ההכנה והבישול: 25 דקות
כמות: 8 סועדים
חומרים: 1 חבילה לקט קליפורני "בודק" 10 עגבניות שרי 2 בצל גדול 8 שיני שום 1/2 חבילה בזיליקום או כפית וחצי בזיליקום יבש 1 חבילה פסטה מסולסלת 1/2 כוס יין לבן מלח פלפל שחור גרוס שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה: מרתיחים את הלקט הקליפורני במשך 3 דקות ומקררים היטב. מרתיחים מים עם מעט מלח ומבשלים את הפסטה עפ"י הוראות יצרן (כ 12 דקות) ומסננים. חותכים את הבצל לשישיות, פורסים את השום וחותכים עגבניות שרי לחצאים. מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים את הבצל עד הזהבה יפה, מוסיפים שום ומטגנים קלות. מוסיפים את עגבניות השרי, לקט קליפורני ויין ומקפיצים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפסטה המבושלת והבזיליקום ומערבבים. * לקבלת מנה בשרית ניתן להוסיף נתחוני עוף . *לקבלת מנה חלבית ניתן להוסיף גבינה מלוחה מגוררת.
מנה בעלת ניחוח אסיאתי, המהווה ארוחה מלאה! נהדרת ומרשימה לאירוח, בהגשה בצלוחיות קטנות או בקונוסים שגם הקטנטנים יטרפו
דרגת קושי: קלה
זמן ההכנה והבישול: 30 דקות
כמות: 10 סועדים
חומרים: 3/4 שקית פרחי ברוקולי "בודק" 1 חזה עוף שלם 2 בצל גדול 3 שיני שום 2 גבעולי בצל ירוק 1/4 פלפל צ'ילי אדום 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים 1 חב' נודלס 1/2 כוס רוטב סויה 3 כפות דבש 3 כפות שמן קנולה מעט מלח פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה: מרתיחים את פרחי הברוקולי במשך 2-3 דקות ומקררים היטב. חותכים את חזה העוף לנתחונים. פורסים את הבצל, בצל ירוק ופלפל הצ'ילי. קוצצים שום, מבשלים את הנודלס עפ"י הוראות יצרן ומסננים. מחממים מחבת עם מעט שמן, מטגנים את נתחוני העוף לצריבה משני הצדדים ומניחים בצד. מחממים מחבת שנית, מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים קלות. מוסיפים את פרחי הברוקולי, נודלס ונתחוני העוף. מתבלים ברוטב סויה, דבש, מלח ופלפל ומקפיצים. בהגשה פזרי טבעות בצל ירוק וקשיו קלוי.
ארוחת בוקר או ערב מזינה וטעימה. נוח לאחסון ומתחמם בקלות. לאירוח חלבי, מומלץ להכין בתבניות טארטלט קטנות. ניתן לגוון עם סוגי הגבינות.
דרגת קושי: קלה
זמן ההכנה והאפיה: 45 דקות
כמות: 8-10 יח' בגודל מאפינס
בצק: 200 גרם (1/4 חב') ברוקולי קצוץ "בודק" 2 שיני שום 50 גרם (1/4 גביע) גבינת שמנת טבעית 30% 50 גרם (3 כפות) גבינה לבנה 5% 50 גרם (1/4 כוס) גבינה צהובה מגוררת 2 גביעי יוגורט ביו 50 גרם (1/2 כוס + כף) קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 2 ביצים כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מעט שמן פירורי לחם למזרה
אופן ההכנה: מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות. קוצצים שום. מרתיחים את הברוקולי הקצוץ במים במשך 3 דקות ומסננים. מערבבים את הגבינות עם היוגורט והביצים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את הברוקולי הקצוץ ומערבבים. משמנים תבניות מאפינס ומפזרים פירורי לחם. מוזגים את תערובת הברוקולי לתבניות ומכניסים לתנור לאפייה במשך כ – 25-30 דקות. * מומלץ להגיש עם סלט חסה רענן
מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי מומלצת להגשה כמנת פרווה עיקרית או כתוספת. כמו כן, ניתן להכינה חלבית ע"י החלפת השמנת הצמחית לשמנת מתוקה לבישול והוספת מעט גבינה מלוחה למלית.
דרגת קושי: בינונית
זמן ההכנה והבישול: שעה
כמות: 2 תבניות בקוטר 20 ס"מ
בצק: 1/2 שקית תרד קצוץ "בודק" 1 בטטה קטנה מלח + פלפל שחור גרוס
מילוי: 1/2 שקית תרד קצוץ "בודק" 1 בטטה קטנה מלח + פלפל שחור גרוס
רוטב 5 מדליוני תרד קצוץ "בודק" 2-3 שיני שום גבעול בזיליקום 1.5 גביעים שמנת צמחית לבישול (אלפרו) מלח פלפל שחור גרוס מעט שמן זית
אופן ההכנה: לבצק – מעבדים במיקסר עם וו גיטרה קמח, מלח ושמן. מוסיפים את הביצים ומעבדים לבצק אחיד ומעט קשה (אם צריך, מוסיפים 1-2 כפות מים קרים). עוטפים בניילון נצמד ומניחים במשך כחצי שעה למנוחה. מרדדים במכונת פסטה לעובי 3 מ"מ יריעת בצק רחבה. למילוי – מבשלים את הבטטה, מועכים לפירה, מערבבים יחד עם התרד ומעבירים לשקית זילוף. הרכבת הרביולי – מזלפים או מניחים עם כפית מילוי על הבצק המרודד במרווחים של 2 אצבעות בחלק הקרוב. מברישים במעט מים (את המרווחים), מקפלים את הבצק מעל המילוי ומהדקים ליצירת כיסונים. מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח ומבשלים את הרביולי במשך 5 דקות. לרוטב – קוצצים את השום והבזיליקום. מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים שום קלות. מוסיפים את מדליוני התרד ומועכים. מוזגים את השמנת, מתבלים ומבשלים במשך כ – 5 דקות להסמכה. מוסיפים את הרביולי המבושל ומערבבים בעדינות.
מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. קוצצים בצל, עגבניות וכוסברה. מחממים מחבת עם מעט שמן, מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר, מתבלים ומטגנים תוך ערבוב ליצירת תערובת פירורית. מערבבים טחינה עם מיץ לימון, מלח ומים ליצירת טחינה במרקם חלק, אחיד ומעט סמיך. מסדרים בתבנית חסינת אש את הבשר, מניחים מעל את העגבניות הקצוצות, מזלפים מעט טחינה, מפזרים כוסברה ומסדרים מעל את פרחי הכרובית מתובלים במעט מלח ופלפל ומטפטפים מעט שמן. מכניסים לתנור לאפייה במשך כ – 35-40 דקות. לפני ההגשה, מזלפים טחינה.