טארט גבינה ואוכמניות

Bluberries

מנה מושלמת וקלילה לסיום ארוחה חלבית.
ניתן לבנות בכוסות ולקבל כוס מרשימה וצבעונית.

דרגת קושי:בינונית

זמן ההכנה והאפיה: שעה 

כמות: 2 תבניות בקוטר 20 ס"מ

בצק:

250 גרם חמאה רכה
220 גרם (כוס + כף) סוכר
4 חלמונים
1/2 כפית מלח
3 שקיות אבקת אפייה
380 גרם (2+3/4 כוס) קמח

קרם גבינה
2 גביעי גבינת שמנת טבעית 30%

180 מ"ל (3/4 מיכל) שמנת מתוקה
100 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
תמצית וניל איכותית

שקית אוכמניות "בודק"
מירור (לרכישה בחנויות מתמחות)

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות.
מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים את החלמונים ומערבלים.
מוסיפים מלח, קמח ואבקת אפייה ומעבדים עד לקבלת בצק.
מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 8 מ"מ.
קורצים עם רינג ומקפיאים במשך 10 דקות.
מכניסים לתנור לאפייה במשך כ 25 דקות ומצננים בטמפרטורת חדר.
לקרם – מקציפים במיקסר את הגבינה עם הווניל, אבקת סוכר ושמנת לקרם יציב.
מזלפים את הקרם על הבסיס האפוי.
מדללים את המירור במעט מים חמים, מברישים את האוכמניות לקבלת מראה זגוגי ומבריק.
מניחים את האוכמניות בצפיפות מעל הקרם.